Asociatia”PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila” si Asociatia Sfanta Veronica in calitate de parteneri in cadrul proiectului,  in parteneriat cu  Fundatia SPERANTA in calitate de lider, implementeaza proiectul Pro SES , cod MySMIS 128480 in perioada 12 august 2019-11 august 2022, in regiunile Centru (judetele Alba, Mures, Sibiu) si Sud-Muntenia (Arges, Dambovita, Prahova).

Pro SES! 

Scopul proiectului contribuie direct la punerea in practica a investitiilor cheie din cadrul Strategiei Nationale pentru Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei, prin creearea a cel putin 105 noi locuri de munca in cadrul celor 21 intreprinderi sociale infiintate in proiect, contribuind la cresterea ocuparii fortei de munca in randul persoanelor cu venituri reduse si a celor din grupurile vulnerabile prin programe personalizate de activare a fortei de munca.

Obiectivul general al proiectului Pro SES!

In cadrul proiectului se vor organiza programe de formare antreprenoriala specifica, precum si dezvoltarea cunostintelor si competentelor relevante, gratuite, cu certificare nationala in conformitate cu Ordonanta nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, pentru un numar de 108 persoane, in scopul infiintarii si functionarii a 21 de intreprinderi sociale si a crearii de minim 105 de noi locuri de munca durabile si de calitate.

Principalele rezultate asteptate ale proiectului

Proiectul va produce un efect pozitiv pe termen lung si anume acela de a contribui la dezvoltarea durabila a regiunilor Centru (judetele Alba, Mures, Sibiu) si Sud-Muntenia (Arges, Dambovita, Prahova). prin infiintarea si functionarea a 21 de intreprinderi sociale cu minim 105 de locuri de munca nou create, care vor contribui concret la dezvoltarea comunitatilor locale prin crearea de noi locuri de munca, implicarea persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile in activitati cu caracter social si economic, facilitand accesul acestora la resursele si serviciile comunitatii la 6 luni dupa terminarea sprijinului.

Valoarea proiectului

Valoarea proiectului este de 13.866.085,22 lei, din care 11.786.172,43 lei contributia Uniunii Europene si 2.079.912,79 lei contributie din bugetul national.